Windows 7 Codecs

Starwars Movie PreviewCodecurile au fost intodeauna o problema pentru majoritatea utilizatorilor. Asta pentru ca nu a existat niciodata o solutie completa, gata functionala, pe care utilizatorul de rand sa o poata instala si totul sa functioneze de la inceput, fara nici o problema si fara nici o setare. Exista si alte cateva solutii decente de codecuri pe Internet, dar niciuna dintre ele nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor mele. Intotdeauna trebuia sa fac cate o mica setare sau cate o mica ajustare. Dar din fericire am gasit Win7codecs, care este probabil cea mai buna solutie gratuita pentru redarea celor mai populare formate de fisiere video pe Windows 7.

Ce este un codec si la ce foloseste? Un codec este un dispozitiv (hardware) sau un program (software) capabil de a coda/decoda un flux sau semnal video si/sau audio. Cuvantul “codec” provine dintr-o combinatie de mai multe cuvinte si, anume, “compressor-decompressor” sau mai precis “coder-decoder”.

Win7codecs suporta formate video cum ar fi: amr, mpc, ofr, divx, mka, ape, flac, evo, flv, m4b, mkv, ogg, ogv, rmvb, xvid. Dar de asemenea suporta si formatele mai obisnuite, cum ar fi: wmv, avi, mpg, mpeg, mov si mp4. Toate formatele de mai sus putand fi deschise si redate cu Windows Media Player fara nici o problema si fara a mai fi nevoie de a instala un alt player.

Software-ul contine o aplicatie pentru setari (Settings Application) care poate fi folosita pentru a configura codecul. Dar in mod normal nu este necesara nici un fel de configuratie, codecul fiind perfect operational imediat dupa instalare. Nu recomand modificarea setarilor, decat atunci in cazul in care vreunul dintre formatele video nu poate fi redat. Aplicatia este 100% compatibila cu UAC-ul din Windows 7, astfel accesul este limitat, fiind necesar un cont de administrator pentru a schimba setarile.

Windows 7 Codecs - Settings ApplicationPentru a evita probleme de compatibilitate si conflicte cu alte codecuri, programul, inainte de instalare, va inlatura automat toate celalte solutii populare de codecuri din calculator. Acestea sunt: AC3Filter Spdifer, AC3Filter, Haali MatroskaSplitter, Real Alternative, K-Lite Codec Pack (toate versiunile), Combined Community Codec Pack, ffdshow, XviD, Storm Codec Pack, XP Codec Pack, Satsuki Decoder Pack, Theorica Divx Codecs, LD-Anim, ACE Mega CoDecS Pack, MUSK Codec Pack, TTPack, Recode Media, CodecPack, Essentials Codec Pack, Xiph. Org Ogg Codecs. Dar asta nu garanteaza ca vor fi rezolvate toate conflictele. Daca sunt instalate si alte aplicatii pentru editare video sau audio exista posibilitatea ca acestea sa interfereze cu Win7codecs. Din fericire nu am intampinat astfel de probleme pana acum.

De asemenea o problema destul de grava, este lipsa driverului pentru placa video. Fara driverul placii video, calculatorul nu poate reda format video. Asa ca inainte de a incerca sa rezolvati problemele si de a posta mesaje pe forumuri, asigurati-va ca aveti instalat driverul placii video si ca este cea mai recenta versiune.

O alta problema pe care am intalnit-o, este legata chiar de UAC. Daca instalati codecul cu UAC-ul oprit, dupa instalare, unele formate video ar putea avea probleme la redare. Caz in care va sfatuiesc ca intotdeauna sa instalati codecul cu UAC-ul pornit, in pozitia Default.

Asadar, in ciuda celor cateva probleme, pe care sper ca v-am ajutat sa le rezolvati, nu pot sa spun decat ca sunt foarte multumit de Win7codecs si il recomand cu incredere!

Codecul este dezvoltat de Shark007 si puteti descarca programul de aici.

2 Comentarii

  1. Marin spune:

    N-am inteles nimic, dar nu mai conteaza! Imi place cum scrii! Poate faci si un tutorial cu ce scrii tu acolo…

  2. TeK 9 spune:

    =))) Copii astia… :D Merci mult man, e chiar de ajutor. :D ;)

Comentariile sunt inchise. Daca ai o problema sau nelamurire, te rog foloseste formularul de pe pagina de Contact.