Setari Recomandate – Yahoo! Messenger

Setari Recomandate Yahoo! Messenger 00Incepand de astazi o sa facem o serie de tutoriale cu setari recomandate pentru diferite aplicatii. Primul din aceasta serie este Yahoo! Messenger. Acesta fiind unul dintre cele mai folosite programe, dar si unul dintre cele mai enervante (cu setarile default).

Instalarea:

In aceasta sectiune nu vom acoperi procesul de instalare pas cu pas, ci vom scoate in evidenta anumite setari pe care trebuie sa le faceti in momentul instalarii. Multe aplicatii au optiuni pentru instalarea unor toolbar-uri sau chiar alte aplicatii aditionale. Unele dintre acestea fiind daunatoare sistemului de operare (virusi, spyware, malware, etc).

Yahoo! Messenger in timpul procesului de instalare, va seta automat site-ul Yahoo ca pagina de start a browser-ului dar si ca motor de cautare principal. Pe langa aceasta, mai instaleaza si Yahoo! Toolbar, care nu este necesar si care ingreuneaza considerabil timpul de incarcare al browser-ului. Iar add-on-ul Yahoo! BrowserPlus este necesar numai daca folositi serviciul de email de la Yahoo.

Asadar, la pasul 1 al instalarii (Step 1 of 4 – FIG 1A, FIG 1B), faceti click pe Custom Install pentru a va afisa optiuni avansate, iar apoi debifati casutele pentru:

 • Yahoo! Toolbar;
 • Yahoo! BrowserPlus;
 • Make www.yahoo.com my browser home page si ,
 • Make Yahoo! My browser’s default search engine and install Yahoo! Search Protection* to alert me of any attemts to change it.

Setari Recomandate Yahoo Messenger FIG 1A, 1BApoi faceti click pe butonul Next pentru a termina instalarea.

Setarile:

In momentul pornirii, Yahoo! Messenger afiseaza o sumedenie de ferestre nefolositoare. Problema este ca aceste ferestre vor porni de fiecare data cand deschideti Messenger-ul, iar acest lucru va devenii destul de enervant.

Setari Recomandate Yahoo! Messenger FIG 2Pentru inceput, vom incepe cu ascunderea unor parti din Yahoo! Messenger, pentru a face lista cu contacte mult mai vizibila si mai accesibila. Pentru a face acest lucru, faceti click pe meniul Messenger apoi Show/Hide si debifati Plug-ins si Yahoo! Search Bar. Pentru a curata si mai mult interfata, faceti click pe butonul X al casutei care va indeamna sa va conectati Facebook-ul la Yahoo! Messenger.

Pentru a face restul setarilor trebuie sa va duceti tot la meniul Messenger apoi faceti click pe Preferences. Va aparea fereastra principala de setari. Aici, sub tab-ul General, debifati Automatically start Yahoo! Messenger pentru a impiedica aplicatia sa porneasca odata cu Windows-ul, apoi debifati Show Yahoo! Messenger Insider pentru a preveni fereastra Messenger Insider sa porneasca de fiecare data cand deschideti Yahoo! Messenger. (FIG 3A)

Daca doriti ca Yahoo! Messenger sa nu faca nici un sunet, sub tab-ul Alerts & Sounds debifati Enable alert sounds. Tot din aceasta sectiune puteti opri notificarile din partea dreapta jos a ecranului, debifand Showing a message at the bottom right corner of screen. (FIG 3B)

Setari Recomandate Yahoo! Messenger FIG 3A, 3BSub tab-ul Appearance puteti apasa butonul rosu din dreptul optiunii Change Skin pentru a schimba tema aplicatiei (FIG 4A). Pentru a vedea lista de contacte mai compacta, selectati Compact view de sub Messenger List (FIG 4B).

Setari Recomandate Yahoo! Messenger FIG 4A, 4BPentru o conexiune mai buna si o viteza mai mare de transfer al fisierelor este recomandat sa modificati tipul conexiuni in asa fel incat sa reflecte conexiunea pe care o aveti la internet. Sub tab-ul Connection, in dreptul Internet connection, alegeti High-speed (T1/LAN), iar sub Home country alegeti Romania (sau tara in care va aflati). Va recomand High-speed (T1/LAN) pentru ca este cel mai intalnit tip de conexiune in tara noastra. Daca in schimb aveti un modem care se conecteaza la cablu (antena de la televizor), atunci alegeti Broadband (DSL/Cable), sau daca modemul se conecteaza prin cablul telefonic la internet, atunci alegeti Dial-Up. (FIG 5A)

In cazul in care nu doriti ca anumite persoane sa va poata contacta, sau sunteti contactati de persoane care nu le aveti in lista de contacte, sub tab-ul Ignore List selectati optiunea Ignore anyone who is not in my Yahoo! Contacts. Astfel persoanele straine nu va vor mai putea contacta decat daca le adaugati in lista de contacte. (FIG 5B)

Setari Recomandate Yahoo! Messenger FIG 5A, 5BSub tab-ul Messages debifati Show messages from background windows at bottom right of screen pentru ca Yahoo! Messenger sa nu va mai arate mesajele persoanelor cu care vorbiti in coltul din dreapta jos. Iar daca nu va place noua interfata cu tab-uri din Yahoo! Messenger 11.5, puteti alege optiunea Show the messages in separate windows, apoi debitati Open new message windows in a tab, pentru a aduce inapoi vechea metoda de chat cu ferestre separate pentru fiecare conversatie. (FIG 6A)

Daca nu doriti ca toata lumea sa stie cand porniti webcam-ul, debifati Showing my webcam, and display this message: View My Webcam, sub tab-ul Privacy. O optiune similara o puteti gasii si sub tab-ul Webcam Broadcast, debifand When I show my webcam, change my status message to: View My Webcam. (FIG 6B)

Setari Recomandate Yahoo! Messenger FIG 6A, 6BO ultima setare pe care trebuie sa o faceti, este sa debifati Show this message in the future din fereastra care apare in momentul in care faceti click pe butonul X al ferestrei principale de Yahoo! Messenger. Aceasta fereastra va avertizeaza ca fereastra aceea a fost inchisa, dar ca Yahoo! Messenger ramane in continuare deschis si va indica locul de unde il puteti accesa (in System Tray – dreapta jos).

Cam atat cu Yahoo! Messenger. Daca aveti intrebari sau nelamuriri, postati-le in sectiunea de comentarii de mai jos. Bafta la setat!

4 Comentarii

 1. Stefan spune:

  Hello, I have a problem with YM: I cant call with voice call another user from my list. Can you help me? Here is a printscreen with settings: http://img43.imageshack.us/img43/9761/yahooqt.jpg
  Thank you!

  • From all that I see, you’re trying to call yourself. Of course that won’t work, that’s why the microphone is grayed out. Also, trying to call a phone number requires you to actually have credit, it’s not the same as making a call from YM to YM.

   If you really have a problem try to reinstall Yahoo Messenger. If the problem persists, maybe there’s a firewall rule that prevents your YM to make a voice connection. Make sure TCP/UDP ports 5000 through 5010 are not blocked by the firewall, for voice connection and also TCP port 5100 for webcam. Chat usually uses TCP 5050 and for the rest of functionality TCP 80, but port 80 is what your browser uses to display webpages, so since you got that screenshot uploaded to the Internet I assume port 80 is fine. You should check the others though.

   And keep in mind that YM usually has this sorts of problems with sound. I recommend you to use Skype instead.

 2. Razvan spune:

  Buna ziua am o problema acolo unde scrie sa dau sa mi se vada webcamul am bifat optiunea view my webcam dupa ce am introdus camera in usb in spate la pc si nu imi imi afiseaza nimik!! Ce trebuie sa fac?? astept raspuns!!

  • Ai putea de exemplu sa-ti instalezi driverele la webcam mai intai. Optiunea aia cu „View My Webcam” nu are nici o legatura cu functionarea camerei insusi. Optiunea aia este doar pentru a arata prietenilor din lista atunci cand ai webcam-ul pornit. Eu recomand debifarea acelei optiuni pentru ca daca vrei sa ai o conversatie privata, in care doar persoana cu care vorbesti sa aiba acces la webcam-ul tau, toata lista va vedea ca ai webcam-ul pornit.

   Cat despre functionalitatea camerei, trebuie mai intai sa instalezi driverele inainte ca tu sa o poti folosi. Inainte sa instalezi driverele, deconecteaza webcam-ul de la PC, instaleaza driverele de pe CD (sau de pe net), apoi cand ti se cere (in procesul de instalare) sa conectezi camera, abia atunci o conectezi. Daca nu respecti procedura si instalezi sau ai instalat driverele cu webcam-ul conectat, nu o sa-ti mearga. O sa vezi doar un ecran negru sau gri. Daca ai instalat deja driverele si ai problema asta, dezinstaleaza-le din Control Panel, da un restart la PC si reia procedura cu camera deconectata, asa cu ti-am explicat eu.

Comentariile sunt inchise. Daca ai o problema sau nelamurire, te rog foloseste formularul de pe pagina de Contact.