iCare Data Recovery

iCare Data RecoveryAti patit vreodata sa stergeti sau sa formatati o partitie din greseala? Sa stergeti un fisier cu Shift+Delete, sau sa goliti cosul de gunoi din greseala si sa pierdeti fisiere foarte importante? Nicio problema! Va prezint o solutie simpla si profesionala de recuperare a datelor cu care datele voastre vor fi intotdeauna in siguranta: iCare Data Recovery.

Cum functioneaza? In cazul stergerii din greseala a unui fisier de pe disc, acel fisier nu este inlaturat imediat. In schimb sunt sterse referintele catre acel fisier din structura directoarelor, iar spatiul pe care il ocupa acel fisier este facut disponibil pentru rescriere. Daca nu s-a copiat niciun alt fisier peste spatiul facut disponibil pentru rescriere, atunci este posibila recuperarea acestuia. In cazul unei formatari sau a unei partitii sterse din greseala, datele se pot recupera din forma lor bruta de pe disc. Dar asta doar in cazul unui format rapid (Quick Format). O formatare completa sterge toate datele de pe disc in procesul de formatare, iar recuperarea este imposibila. O partitie stearsa din greseala insa, nu reprezinta o problema, deoarece niciun proces de formatare nu a avut loc si nimic nu a fost sters de pe disc, in afara de stergerea partitiei din tabelul de partitii (partition table) al discului.

iCare Data Recovery - Partision SelectionAm avut placuta surpriza ca soft-ul sa recupereze date care erau pe hard cu peste 20 de formatari in urma. Evident, cu cat este mai vechi ciclul de formatare, cu atat datele recuperate au sanse mai mari sa fie corupte datorita rescrierii. Dar cu siguranta datele de la ultimul ciclu de formatare nu sunt corupte, si sunt recuperabile in totalitate.

iCare Data Recovery - Scanning DeviceIn cazul fisierelor sterse din greseala, recuperarea este mai simpla, dar este necesar sa stiti locatia din care a fost sters fisierul sau chiar folderul. Astfel dupa o scanare a intregii partitii, iCare Data Recovery va arata toate fisierele prezente sau sterse de pe acea partitie. Treaba cu fisierele este insa mai volatila, deoarece, daca copiati pe partitia respectiva un alt fisier dupa stergerea celui pe care vreti sa-l recuperati, sunt mari sanse ca acesta sa fie scris peste fisierul vechi. Asadar sfatul meu este sa nu mai copiati nimic in partitia respectiva, in cazul in care ati sters un fisier din greseala!

Din pacate insa pretul soft-ului este un pic cam mare. Varianta standard costand $69.95 de dolari. Dar parerea mea este ca aplicatia isi merita toti banii, deoarece m-a salvat de la dezastru de nenumarate ori!

Bun, si unde este problema? Din fericire nu am putut gasi nicio problema la iCare Data Recovery pana acum, dar in schimb soft-ul reprezinta o solutie la o problema pe care mai devreme sau mai tarziu ne lovim toti de ea: pierderea de date importante.

Pentru a incerca si pentru a cumpara soft-ul, vizitati site-ul iCare Recovery. Veti gasii acolo toate detaliile de care aveti nevoie.

2 Comentarii

  1. Efren Mauss spune:

    The most common „data recovery” scenario involves an operating system (OS) failure (typically on a single-disk, single-partition, single-OS system), in which case the goal is simply to copy all wanted files to another disk. This can be easily accomplished using a Live CD, many of which provide a means to mount the system drive and backup disks or removable media, and to move the files from the system disk to the backup media with a file manager or optical disc authoring software. Such cases can often be mitigated by disk partitioning and consistently storing valuable data files (or copies of them) on a different partition from the replaceable OS system files…

    • Of course. But that would also mean that you would need to know Linux command line. Most people aren’t advanced computer users and they have no idea what Linux is or how to even boot from a Live CD. So this piece of software makes it far more easier for them.

Comentariile sunt inchise. Daca ai o problema sau nelamurire, te rog foloseste formularul de pe pagina de Contact.