Facebook nu este un site de intalniri online, este un Director de Oameni

Facebook PeopleZilele trecute, in timp ce citeam un articol despre interactiunea cu utilizatorul (in web design), am avut o revelatie. In acel articol era un link catre un video in care Chris Cox (Vice Presedinte de Produs la Facebook), vorbea despre ce vrea sa fie Facebook de fapt.

„Daca va ganditi la Facebook ca fiind un site albastru cu alb pentru intalniri in colegiu, faceti o greseala. Daca va uitati mai adanc, ceea ce veti vedea este samanta primului Director de Oameni creat vreodata intr-un efort colaborativ.” – Chris Cox

Desigur, nu m-am gandit niciodata ca Facebook ar putea fi un site de intalniri, dar asta nu inseamna ca Facebook nu este un loc in care sa cunosti oameni noi si interesanti. Facebook este foarte folositor din multe punte de vedere. Este un loc in care poti fi auzit, in care poti arata cine esti, cu ce te ocupi si care sunt pasiunile tale.

Facebook este un Director de Oameni

Acesta este de fapt si motivul pentru care angajatorii cauta informatii despre voi pe Facebook. Dar nu trebuie s-o luati ca pe o amenintare, ci ca pe o oportunitate. Am vazut multe persoane care isi ascund datele personale si fac tot posibilul pentru nu a fi gasite, sau si mai rau, nu furnizeaza nicio informatie Facebook-ului.

Mai grav este ca am avut potentiali clienti care au vrut sa apeleze la serviciile mele si i-am refuzat pe motiv ca aveau poze cu ursuleti sau pisicute la profil si absolut nicio informatie despre ei, ceea ce face incredibil de greu sa prezinte incredere pentru orice fel de colaborare, chiar daca ei aveau intentii bune si erau cat se poate de seriosi.

Sfatul meu este sa faceti o parte din informatii publice, nu veti sti niciodata ce oportunitati pot aparea. Exact cum zicea si Chris Cox, fiecare profil trebuie sa fie echivalentul unei conversatii de 5 minute cu un necunoscut si trebuie sa contina detalii despre cine sunteti, unde locuiti, unde lucrati, care sunt pasiunile voastre si mai ales cateva poze cu voi, din care sa reiasa ca sunteti o persoana reala.

Facebook este o unealta si trebuie folosita ca atare. O unealta prin care puteti fi descoperiti. O unealta prin care puteti ajunge la mai multi oameni, cu ideile si pasiunile voastre. O unealta prin care va puteti promova si care va poate ajuta sa va indepliniti visele.

Comentariile sunt inchise.

Comentariile sunt inchise. Daca ai o problema sau nelamurire, te rog foloseste formularul de pe pagina de Contact.