Despre Noi

Blue Smoke RO este un site creat din pasiune pentru tehnologie și pune accentul pe critica constructivă, evidențierea problemelor și mai ales rezolvarea lor. Aici scriem despre orice în materie de calculatoare, rețelistică, software, hardware, internet și tehnologie în general. Ne axăm în special pe trecerea în revistă, dezbaterea, și mai ales rezolvarea problemelor cu ajutorul tutorialelor. Ne propunem ca, prin intermediul articolelor și tutorialelor scrise pe acest site, să venim în ajutorul unui număr cât mai mare de oameni, indiferent de nivelul lor de cunoștințe în domeniu.

De Ce Blue Smoke RO

Fum Magic Albastru

Fumul albastru, sau fumul magic, cum i se mai spune, este fumul produs de funcționarea defectuoasă a circuitelor electronice. Originile fumului magic au devenit o glumă care a început printre inginerii și tehnicienii electricieni, înainte de a fi adoptată apoi și de către programatori. Originea reală este un material plastic, negru, epoxidic, care este folosit pentru împachetarea dispozitivelor semiconductoare, cum sunt tranzistorii și circuitele integrate. Când acestea se ard, produc un fum de culoare albastră.

Așadar, pentru noi, fumul albastru reprezintă o metaforă pentru problemele tehnice care apar în mod neașteptat, și care de multe ori ne aduc un nivel ridicat de frustrare. Misiunea noastră este să reducem acest nivel de frustrare, și să rezolvăm problemele care apar, în așa fel încât să nu lăsăm fumul magic să scape.

Cine Scrie Pe Blue Smoke RO

Daniel Dogeanu
Daniel Dogeanu

Daniel este designer, programator și fondatorul acestui site, pe care scrie încă din 2011. Este pasionat de tehnologie în general și are o vastă experiență în domeniu. De asemenea, deține și două certificări: una în rețelistică (Cisco Certified Network Associate), și cealaltă în programare (Android Basics Nanodegree by Google). Vezi mai multe detalii pe site-ul lui personal.