Despre Noi

Blue Smoke este un site creat din pasiune pentru tehnologie si pune accentul pe critica (constructiva), evidentierea problemelor si mai ales rezolvarea lor. Aici vorbim despre orice in materie de calculatoare, retelistica, software, hardware, internet si tehnologie in general. Ne axam in special pe trecerea in revista si dezbaterea problemelor hardware si software. De asemenea, aici veti gasi si tutoriale pentru rezolvarea unora dintre aceste probleme.

De ce Blue Smoke?

NVIDIA SmokeBlue smoke (fumul magic) este fumul produs de functionarea defectuoasa a circuitelor electronice. Originile fumului magic au devenit o gluma, care a inceput printre inginerii si tehnicienii electricieni inainte de a fi adoptata mai recent de catre programatori. Originea reala este un material plastic, negru, epoxidic, care este folosit pentru a impacheta dispozitivele semiconductoare cele mai comune, cum ar fi tranzistorii si circuitele integrate. Cand se ard, acestea produc un fum de culoare albastra.

Magic Smoke in ActionIdeea de a folosi acest nume a venit de la faptul ca testam aplicatiile software si componentele hardware (sau produsele) inainte sa scriem despre ele si, evident, uneori se intampla lucruri neasteptate.

Desigur, nu testam toate aplicatiile sau componentele hardware. Pe unele le folosim chiar in viata de zi cu zi si vorbim din proprie experienta despre ele, chiar daca uneori cu acest fum albastru (speram noi, cat mai putin).

Cine scrie pe Blue Smoke?

Daniel Dogeanu Profile ImageDaniel Dogeanu

Daniel este Web Designer, Web Developer, Antreprenor, dar si fondatorul acestui site (pe care scrie inca din 2010). Este pasionat de IT si tehnologie in general si are peste 10 ani experienta in domeniu. De asemenea, detine doua certificari Cisco in Retelistica si Securitatea Retelelor (CCNA & CCNA Security).

Vrei sa scrii pe Blue Smoke? Contacteaza-ne!