Cum sa rezolvi problemele audio in Google Chrome

De multe ori poate ati patit sa dati peste un video pe YouTube in care nu se aude sunetul, sau se aude infundat. Sau poate ca sunetul se aude, dar numai pe doua canale. Aceste probleme apar din cauza faptului ca Google Chrome face resampling la audio si atribuie doar doua canalele pentru output, cateodata pe cele gresite. Din fericire exista o rezolvare foarte simpla pentru toate aceste probleme.

Tot ce trebuie sa faceti ca sa rezolvati problema este sa dati click dreapta pe shortcut-ul de la Google Chrome si apoi sa dati click pe Properties. In fereastra Properties, va duceti in campul Target si la sfarsitul textului de acolo, dupa ghilimele, scrieti --disable-audio-output-resampler (cu un spatiu inainte). Daca nu merge asa, puteti incerca cu --force-wave-audio sau --try-supported-channel-layouts. La mine a mers cu --force-wave-audio, dupa cum se vede si-n imaginea de mai jos.

Google Chrome Shortcut Properties

Daca aveti Windows 7 sau Windows 8, trebuie sa modificati shortcut-ul din meniul Start, pentru a functiona de fiecare cand deschideti Google Chrome. Pentru asta trebuie sa navigati in urmatoarea locatie: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Google. Probabil o sa va ceara drepturi de administrator atunci cand incercati sa modificati shortcut-ul.

Daca aveti Google Chrome si in Taskbar, trebuie sa faceti click dreapta pe el, dupa care faceti click pe Unpin this program from taskbar. Apoi redeschideti Google Chrome din meniul Start si in timp ce este deschis, faceti iar click dreapta pe iconita Google Chrome din Taskbar, dupa care faceti click pe Pin this program to taskbar. In acest mod, de oriunde deschideti Google Chrome, nu o sa mai aveti probleme cu sunetul.

Sper ca v-a fost de folos acest mic tutorial si va invit sa dati Like si Share pentru a fi de folos si prietenilor vostrii. Daca aveti intrebari sau nelamuriri, va astept in sectiunea de comentarii de mai jos.

8 Comentarii

 1. Adina spune:

  Yay! A mers! Multumesc!

 2. Mihai spune:

  Metoda imi mergea si mie pe windows 7 cu –force-wave-audio dar pe windows 10 nu mai merge nici una din cele 3 prezentate mai sus. :(

 3. Alex spune:

  Mie de mai bine o jumatate de an de fiecare data cum am pus windows-ul mi-a mers,azi l-am pus din nou si nu mai vrea deloc(fac toti pasi ca inainte).Aveti idee de ce?

  • Probabil ai hardware mai vechi si Google Chrome nu mai stie sa faca cum trebuie legatura si sa scoata pe canalele care trebuie. Problema asta o am si eu pe PC-ul vechi, acum chiar si pe Firefox. Aparent browserele au abandonat suportul pentru hardware mai vechi si nu mai ofera nici fix-uri pentru bug-urile respective.

   PS: Daca Windows-ul de care vorbesti e XP, atunci aia e problema.

 4. Ilie spune:

  Eu am problema doar cu google translate – nu pot auzi pronuntia cuvintelor; you tube se aude bine

Comentariile sunt inchise. Daca ai o problema sau nelamurire, te rog foloseste formularul de pe pagina de Contact.