Cum Să Rezolvi Problemele Audio În Google Chrome

Conținutul acestui articol nu mai este de actualitate!

De multe ori poate ați pățit să dați peste un video pe YouTube în care nu se aude sunetul, sau se aude înfundat. Sau poate că sunetul se aude, dar numai pe două canale. Aceste probleme apar din cauza faptului că Google Chrome face resampling la audio și atribuie doar două canalele pentru output, câteodată pe cele greșite. Din fericire există o rezolvare foarte simplă pentru această problemă.

Tot ce trebuie să faceți este să faceți click dreapta pe scurtătura de la Google Chrome și apoi să faceți click pe Properties. În fereastra Properties, vă duceți în câmpul Target și la sfârșitul textului de acolo, după ghilimele, scrieți --disable-audio-output-resampler (cu un spatiu înainte). Dacă nu merge așa, puteți încerca cu --force-wave-audio sau --try-supported-channel-layouts. La mine a mers cu --force-wave-audio, după cum se vede și-n imaginea de mai jos.

Proprietăți Scurtătură - Google Chrome

Dacă aveți Windows 7 sau Windows 8, trebuie să modificați și scurtătura din meniul Start, pentru a funcționa de fiecare dată când deschideți Google Chrome. Pentru asta trebuie să navigați în următoarea locație: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Google. Probabil o să vă ceară drepturi de administrator atunci când încercați să modificați scurtătura.

Dacă aveți Google Chrome și în Taskbar, trebuie să faceți click dreapta pe el, după care faceți click pe Unpin this program from taskbar. Apoi redeschideți Google Chrome din meniul Start și în timp ce este deschis, faceți iar click dreapta pe iconița Google Chrome din Taskbar, după care faceți click pe Pin this program to taskbar. În acest mod, de oriunde deschideți Google Chrome, nu o să mai aveți probleme cu sunetul.

Sper că v-a fost de folos acest mic tutorial și vă invit să-l distribuiți pe rețelele sociale pentru a fi de folos și prietenilor voștrii. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, vă aștept în secțiunea de comentarii de mai jos.

Conținutul acestui articol nu mai este de actualitate!

8 Comentarii

  1. Yay! A mers! Multumesc!

  2. Metoda imi mergea si mie pe Windows 7 cu –force-wave-audio dar pe Windows 10 nu mai merge niciuna din cele 3 prezentate mai sus.

  3. Mie de mai bine de o jumatate de an, mi-a mers de fiecare data cum am pus Windows-ul. Azi l-am pus din nou si nu mai vrea deloc (fac toti pasi ca inainte). Aveti idee de ce?

    • Google Chrome se actualizează tot timpul și dacă ai hardware mai vechi, este posibil să nu mai știe să facă cum trebuie legătura și să scoată pe canalele care trebuie. Problema asta o am și eu pe PC-ul vechi, acum chiar și pe Firefox. Aparent browserele au abandonat suportul pentru hardware mai vechi și nu mai oferă nici fix-uri pentru bug-urile respective. Dacă ai Windows XP, atunci aia poate fi problema.

  4. Eu am problema asta doar cu Google Translate. Nu pot auzi pronuntia cuvintelor. YouTube se aude bine.

Comentariile sunt închise.