Ce Este Team Viewer Și Cum Se Folosește

Conținutul acestui articol a fost actualizat recent.

Ați avut vreodată probleme cu calculatorul și n-ați avut pe nimeni care să vă poată ajuta? A trebuit vreodată să apelați la profesioniști, și vi s-a zis să instalați Team Viewer? În acest articol vom afla ce este Team Viewer și cum se folosește.

Ce Este Team Viewer

Team Viewer este un software proprietar pentru controlul unui PC de la distanță (remote control). Acesta poate fi folosit și pentru partajarea desktopului (desktop sharing), conferințe online și chiar și pentru transfer de fișiere între calculatoare. Programul este compatibil cu Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android și chiar și Windows Phone. În timp ce este posibilă accesarea unui calculator care rulează Team Viewer și din browser, principala sa funcție este controlul de la distantă al calculatoarelor.

La ce folosește mai exact? Team Viewer face posibilă acordarea de suport tehnic la distantă. Practic, cu ajutorul acestui soft, puteți cere ajutorul unui prieten, sau unui profesionist, pentru a vă ajuta să rezolvați anumite probleme (software) de la distantă, fară ca acesta să mai fie nevoit să se deplaseze fizic.

Cum Se Instalează

Pentru a instala Team Viewer trebuie să descărcați programul de pe site-ul oficial, făcând click pe butonul Download for Free (Descarcă Gratuit). Apoi, după ce l-ați descărcat, navigați în folderul în care acesta s-a salvat și faceți dublu click pe TeamViewer_Setup.exe. În ecranul care vă apare bifați Instalare implicită și faceți click pe Acceptare - următorul. Vi se vor cere permisiuni de administrator, pe care trebuie să le acceptați, apoi programul va începe să se instaleze. După ce se termină instalarea, în ecranul următor, Team Viewer vă întreabă dacă doriți să folosiți programul în scopuri comerciale. Aici trebuie să bifați Nu, am nevoie de TeamViewer doar pentru uz personal, apoi faceți click pe Încheiere.

De asemenea, puteți rula Team Viewer și fară să-l instalați în sistem. Pentru asta, bifați Numai rulare în loc de Instalare implicită, la începutul instalării, după ce faceți dublu click pe TeamViewer_Setup.exe. Puteți vizualiza întregul proces de instalare în video-ul de mai jos.

Cum Se Folosește

Pentru a permite accesul la calculatorul vostru, tot ce trebuie să faceți este să porniți Team Viewer și să îi comunicați persoanei care vă acordă suport tehnic, ID-ul și parola afișată în fereastra programului, exact așa cum vedeți în imaginea de mai jos.

Team Viewer 15

Daca vă faceți griji în privința securității, aflați că fară aceste două informații și fară ca programul să fie deschis, nimeni nu se poate conecta la calculatorul vostru. De asemenea, parola va fi regenerată de fiecare dată când porniți programul sau când faceți click pe iconița de regenerare de lângă aceasta. Așadar, nu este nevoie să vă îngrijorați că cineva vă poate folosi parola fară acordul vostru, aceasta este unică pentru fiecare sesiune în parte.

Este recomandat totuși să nu aveți încredere în oricine! Iar dacă apelați la suport tehnic profesionist, asigurați-vă că firma care vă oferă suport tehnic este una legitimă și cu o reputație bună, și nu una din India sau Bangladesh.

Dacă în schimb doriți să accesați voi calculatorul unui prieten sau al unui client, acesta trebuie să pornească programul și apoi să vă comunice ID-ul și parola. Odată ce aveți aceste informații, introduceți ID-ul în partea dreaptă la ID partener și faceți click pe Conectare. Imediat vi se va cere să introduceți și parola. După ce ați făcut toți acești pași, veți avea acces la calculatorul persoanei respective.

Concluzie

Așadar, Team Viewer este un software excelent pentru a primi și pentru a oferi suport la distanță. Este o unealtă de care orice utilizator trebuie să știe. Mai mult de atât, aplicația este gratuită pentru cei care o folosesc în scopuri non-comerciale.

Dacă v-a fost de folos tutorialul vă invit să-l distribuiți și prietenilor voștrii pentru ca acesta să ajungă la cât mai mulți oameni. Dacă aveți nelămuriri sau întrebări, lăsați un comentariu mai jos.

Conținutul acestui articol a fost actualizat recent.

Lasă un Răspuns