Facebook Nu Este Un Site De Întâlniri Online, Este Un Director De Oameni

Zilele trecute, în timp ce citeam un articol despre interacțiunea cu utilizatorul (în web design), am avut o revelație. În acel articol era un link către un video în care Chris Cox (Vice Președinte de Produs la Facebook), vorbea despre ce vrea să fie Facebook de fapt.

Dacă vă gândiți la Facebook că fiind un site albastru pentru întâlniri în colegiu, faceți o greșeală. Dacă vă uitați mai adânc, ceea ce veți vedea este sămânța primului Director de Oameni creat vreodată într-un efort colaborativ.

Chris Cox

Desigur, nu m-am gândit niciodată că Facebook ar putea fi un site de întâlniri, dar asta nu înseamnă că Facebook nu este un loc în care să cunoști oameni noi și interesanți. Facebook este foarte folositor din foarte multe punte de vedere. Este un loc în care poți fi auzit, în care poți arăta cine ești, cu ce te ocupi și care sunt pasiunile tale.

Facebook Este Un Director De Oameni

Acesta este de fapt și motivul pentru care angajatorii caută informații despre voi pe Facebook. Dar acest fapt nu trebuie luat ca pe o amenințare, ci ca pe o oportunitate. Am văzut multe persoane care își ascund datele personale și care fac tot posibilul pentru nu a fi găsite, când de fapt trebuie să-și facă profilurile vizibile și să publice informațiile relevante.

Este destul de greu ca un profil de Facebook să prezinte încredere atunci când persoana respectivă are ca poză de profil o pisicuță și absolut nicio informație despre cine e sau cu ce se ocupă. Și mai grav este atunci când pe profilul persoanei respective se regăsesc postări religioase, sau extremiste.

Sfatul meu este să faceți o parte din informații publice, nu veți ști niciodată ce oportunități pot apărea. Exact cum zicea și Chris Cox, fiecare profil trebuie să fie echivalentul unei conversații de cinci minute cu un necunoscut și trebuie să conțină detalii despre cine sunteți, unde locuiți, unde lucrați, care sunt pasiunile voastre și mai ales câteva poze decente cu voi, din care să reiasă că sunteți o persoană reală și normală.

Facebook este o unealtă și trebuie folosită ca atare. O unealtă prin care puteți fi descoperiți și prin care puteți ajunge la mai mulți oameni, cu ideile și pasiunile voastre. O unealtă prin care vă puteți promova și care vă poate ajuta să vă îndepliniți visele.