Cum Să Rezolvi Problema Cu Certificatul SSL În Google Chrome

Conținutul acestui articol a fost actualizat recent.

Pentru că am primit nenumărate mesaje și comentarii legate de problema cu certificatul SSL, am decis să scriu un articol despre asta. Multe din problemele care apar cu certificatele de securitate au o rezolvare relativ simplă, altele un pic mai complicată. Așa că am să vă prezint mai departe câteva soluții pentru a rezolva aceste probleme.

Ce Este Un Certificat De Securitate?

Un certificat de securitate reprezintă un document digital eliberat de o Autoritate de Certificare care atestă faptul că site-ul în cauză este securizat, recunoscut și sigur. Acest certificat de securitate este folosit pentru a crea o conexiune sigură, criptată, cu ajutorul unui protocol numit Secure Sockets Layer (SSL). Acesta asigură că datele personale folosite pe anumite site-uri, nu ajung în mâinile infractorilor și a hackerilor. Folosirea unui astfel de protocol este necesară pentru tranzacții bancare sau pentru protejarea datelor confidențiale.

Puteți recunoaște o conexiune securizată cu acest protocol prin faptul că adresa site-ului începe cu https:// în loc de https://. Google Chrome afișează și un lacăt verde înaintea URL-ului dacă acest protocol este folosit.

Cum Rezolvăm Problema Cu Certificatul SSL?

Există multe cauze care stau la baza problemelor cu aceste certificate de securitate, dar cele mai întâlnite sunt următoarele:

Data, Ora Sau Fusul Orar Incorect

Una dintre cele mai comune cauze pentru care problema cu certificatul SSL apare, este faptul că data, ora și fusul orar al sistemului nu corespund cu cele reale. Fie data și ora sunt în viitor, fie sunt în trecut. Certificatele SSL fiind valide doar pe o perioadă limitată de timp, acestea ori nu sunt încă valide, ori deja au expirat. Dacă aveți această problemă, toate browserele pe care le aveți în sistem vor afișa erori similare (cu cele din imaginile de mai jos). Pentru a rezolva problema trebuie să setați data și ora sistemului la cele actuale.

Sistem Infectat Cu Viruși Sau Malware

O altă cauză destul de comună pentru care apar probleme cu certificatele de securitate este aceea că sistemul este infectat cu un virus sau un malware. Această situație este una destul de periculoasă, mai ales în cazul tranzacțiilor bancare. Virușii pot modifica cheile certificatului de securitate în așa fel încât să deturneze conexiunea securizată pentru a vă fura datele confidențiale.

Dacă certificatul de securitate este inexplicabil revocat pe toate site-urile care folosesc protocolul HTTPS, atunci puteți fi siguri că aveți această problemă. De obicei acest simptom îl prezintă doar un singur browser din sistem, celelalte funcționând perfect normal, dar este posibil că această eroare să apară în toate browserele pe care le aveți instalate în calculator. Pentru a rezolva această problemă trebuie să scanați sistemul de viruși și să îl dezinfectați (dacă nu aveți un antivirus, trebuie să vă instalați unul). Dacă antivirusul nu reușește să vă scape de viruși sau anumite fișiere din sistem sunt corupte sau șterse din sistem din cauza infecției, atunci vă recomand să reinstalați Windows-ul (trebuie să formatați hard disk-ul pentru a scăpa de viruși).

Malware - Problema Cu Certificatul SSL

Certificat Furat Sau Site Hăckuit

Dacă în schimb întâlniți eroarea de mai sus pe un site cunoscut (Facebook, Google, etc), înseamnă că certificatul chiar nu este recunoscut și cel mai probabil este fals. Facebook a descoperit de curând un atac de proporții care era realizat cu ajutorul certificatelor digitale false. Am scris un articol special dedicat acestei probleme și cum să o rezolvați.

Firewall Configurat Incorect

O problemă mai rar întâlnită este firewall-ul configurat incorect. Dacă întâlniți o eroare similară cu cele de mai jos, atunci aveți această problemă. Asigurați-vă că firewall-ul nu blochează portul TCP 443 (folosit de protocolul HTTPS). Această problemă apare atunci când folosiți un antivirus care are și firewall încorporat, dar care nu este încă configurat. De obicei firewall-ul are o perioadă de învățare înainte să aplice regulile.

Autoritate De Certificare Nerecunoscută

Eroarea de mai jos nu o s-o întâlniți așa de des și cu siguranță nu pe toate site-urile. Atunci când întâlniți această eroare înseamnă că certificatul de securitate al acelui site nu este semnat de o Autoritate de Certificare recunoscută. Certificatele SSL pot fi generate de orice persoană care are cunoștințele necesare pentru a face acest lucru și care are nevoie de o conexiune securizată privată. Acest gen de certificate se numesc Self Signed (semnate de sine) și vor afișa întotdeauna acest tip de erori. Dacă nu cunoașteți site-ul pe care doriți să-l vizitați și primiti această eroare este indicat să-l părăsiți imediat.

Conexiune Monitorizată - Problema Cu Certificatul SSL

Sistem De Operare Învechit

Dacă aveți probleme cu certificatele SSL pe toate site-urile și folosiți un sistem de operare învechit, cum ar fi Windows XP, atunci asta e problema! Windows XP este un sistem de operare mort, care nu mai este suportat și care nu folosește protocoalele moderne pe care celelalte sisteme de operare mai noi le folosesc. Nimeni nu mai dezvoltă aplicații sau tehnologii noi pentru acest sistem de operare. Soluția este să instalați Windows mai nou sau Linux (Ubuntu, Fedora, etc), dacă calculatorul nu este capabil să ruleze un Windows modern.

Eroare HSTS - Windows Vechi - Problema Cu Certificatul SSL

Sper că v-a fost de folos articolul. Dacă aveți întrebări sau sugestii referitoare la această problemă, vă rog să le lăsați în secțiunea de comentarii de mai jos.

Conținutul acestui articol a fost actualizat recent.

81 Comentarii

 1. Multumesc foarte foarte foarte foarte mult! Am reusit! Multumesc!

 2. Si eu am problema asta si in setarile browser-ului imi apare ca mi-a expirat certificatul, ce fac?

  • Cum am explicat și în articol, soluția este să setezi data și ora la cele corecte.

   • La mine totul e setat in regula si tot asa zice. Am instalat si Windows-ul si degeaba, nu pot intelege care e problema.

    • Cum am mai zis, e foarte important ca data și ora să fie corecte! Dacă după fiecare restart, data și ora se schimbă, înseamnă că data și ora din BIOS sunt incorecte. Windows-ul întotdeauna se va sincroniza pe data și ora din BIOS, oricât de multe ori le-ai seta pe cele corecte în Windows.

     Dacă ai data și ora corecte și în Windows și în BIOS, s-ar putea să ai o problemă cu firewall-ul de pe router (dacă ai unul). Sau s-ar putea ca data și ora de pe router să fie greșite. Am scris într-un comentariu mai jos mai multe detalii despre asta.

     Dar dacă totuși nu ai router sau nu ai probleme cu routerul, atunci ai calculatorul virusat. Probabil că instalezi ceva care e virusat deja (Windows-ul sau vreun program, sau alte fișiere). Te sfătuiesc să scanezi tot ce ai în PC cu antivirusul tău și de asemenea cu Malwarebytes (e un soft gratuit care detectează programele malware).

     Îți recomand să vezi cu exactitate ce eroare primești și să mai citești odată articolul cu atenție, să vezi în ce categorie se încadrează eroarea ta. E mai ușor să iți dai seama dacă faci asta.

 3. Mersi de articol. Cred ca am identificat problema, insa nu si solutia. Ma poti ajuta sa ii dau de cap?

  Atunci cand incerc sa accesez contul de gmail.com imi da urmatorul mesaj: „Imposibil de realizat o conexiune sigură la server. Poate fi vorba de o problemă a serverului sau poate fi necesar un certificat de autentificare a clientului pe care nu-l aveți. Cod de eroare: ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR”.

  PS: Mentionez ca am verificat setarile si data si ora sunt corecte.

  • Un firewall iți blochează conexiunea. Asta înseamnă că portul TCP 443 prin care funtioneaza HTTPS (și implicit SSL) este blocat.

   Cel mai probabil se întâmplă asta pentru că ai un antivirus care nu este setat corespunzător și el încearcă să blocheze site-urile securizate din cauză că nu poate să le scaneze. Am întâlnit astfel de cazuri la cei care folosesc Bitdefender sau McAfee, dar se poate întâmpla și la alte antivirusuri care au încorporat și firewall. Îți recomand să dezactivezi temporar firewall-ul și să testezi dacă iți merge Gmail.

   Dacă nu ai un antivirus care are încorporat firewall, atunci problema este de la firewall-ul Windows-ului. Ca să rezolvi asta, deschizi Control Panel și te duci la System and Security > Windows Firewall iar în meniul din stânga alegi Advanced Settings. Aici selectezi tot din stânga Inbound Rules și creezi o regulă nouă în firewall făcând click pe New Rule... din partea dreaptă. În fereastra care-ți apare selectezi Port apoi Next, apoi selectezi TCP și la Specific local ports treci 443 apoi Next. La următorul pas alegi Allow the connection și Next. La Profile lași toate cele trei reguli bifate (Domain, Private, Public) și dai Next. Acum trebuie să alegi un nume pentru regula nou creată. Iți sugerez să o denumești „HTTPS” că să știi de ea pe viitor, poate va trebui s-o dezactivezi. La Description nu e obligatoriu să scrii nimic, dar iți recomand să scrii ce face regula (ex: deblochează SSL). După ce ai trecut numele și descrierea faci click pe Finish.

   Acum trebuie să configurezi și regula pentru Outbound. Tot din stânga alegi Outbound Rules iar din dreapta New Rule.... În fereastra care-ți apare alegi tot Port apoi Next, aici alegi iar TCP iar la Specific local ports treci tot 443 și Next. La Action alegi tot Allow the connection și Next, la Profile lași toate cele trei căsuțe bifate ca mai înainte (Domain, Private, Public) și la pasul următor treci același nume (HTTPS) la regulă și descrierea, după care Finish.

   Dacă nici după ce ai făcut asta nu merge, atunci ai un router (posibil wireless) care are firewall-ul activat și care iți blochează conexiunea. Dacă nu ai router, atunci poate fi o problemă de la providerul tău de internet, caz în care iți recomand să-i contactezi pe ei și să le explici problema. Deși asta e foarte improbabil, s-ar putea ca ei să fi blocat portul 443 din greșeală.

   • Am urmat si eu toti acesti pasi, tot nu functioneaza! Si blocheaza Facebook, YouTube si multe alte site-uri, deci sa inteleg ca e vorba de un virus? Il scanez acum de-i sar capacele! Multumesc!

    • Dacă nu reușești, iți recomand să-ți reinstalezi Windows-ul. Probabil că din cauza virușilor, fișierele de sistem au fost alterate și nu mai funcționează corespunzător. Dar înainte să faci asta, asigură-te că nu bagi viruși înapoi cu ce ai deja în calculator. Scanează bine.

     • Buna, am si eu o problema mai grava. Cine poate sa imi zica si mie cum pot sa fac toate aceste setari, deoarece cand deschid calculatorul nu imi apare bara de start si iconitele de pe desktop. Trebuie cumva sa reinstalez Windows-ul?

      Va multumesc pentru orice sfat! O seara buna!

      • Că să vezi iconițele de pe desktop, faci click dreapta (pe desktop), apoi te duci la View și bifezi Show desktop icons. Bara de start probabil e setată să se ascundă automat. Dacă te duci cu mouse-ul în partea de jos a ecranului, ar trebui să apară. Dacă nu se întâmplă asta, probabil ai calculatorul virusat peste orice măsură, caz în care iți recomand să reinstalezi Windows-ul.

 4. Foarte interesant si de ajutor!

 5. Si eu am avut aceasta problema, dar din cauza la Parental Control din Kaspersky. Dupa ce am scos Parental Control, a mers perfect.

 6. Eu incerc sa intru pe Google Chrome si vreau sa intru pe Facebook si imi zice certificatul de securitate nu este in garantie. Daca intru pe Opera ma lasa sa intru pe Facebook, dar nu imi arata postarile si nici chatul nu merge. Ce pot sa fac?

  • Păi în principiu asta se întâmplă pentru că certificatul încă nu este valabil. Asta înseamnă că ai data și/sau ora setată în viitor. Setează data și ora la cele actuale și ar trebui să meargă. Cum am scris și în articol, este foarte important ca data și ora să fie corecte.

   • Si eu am aceeasi problema, doar ca am schimbat data si ora si tot nu merge Facebook-ul. Va rog sa ma ajutati! E urgent!

    • Cel mai probabil ai sistemul infectat cu vreun virus. Încearcă să intrii din alt browser. Dacă merge, iți recomand să ștergi cookie-urile din browserul care-l folosești în mod normal, și să scanezi sistemul de viruși. Dacă nu merge nici în alt browser, e clar că ești virusată.

 7. Salut, pe mine nu ma lasa sa ma conectez din cauza Wi-Fi-ului. Ce pot sa fac?

  • Wi-Fi-ul nu are nici o legătură cu protocolul SSL. Dacă te referi că nu poți să te conectezi la internet prin Wi-Fi, trebuie să introduci parola care ai configurat-o pe router.

   Dacă te referi că-ți apare în browser eroare de certificat SSL, probabil firewall-ul de pe router îți blochează conexiunile HTTPS (SSL). Sau mai există posibilitatea ca data/ora pe router să fie greșite și nu cele reale.

   Nu pot să-ți explic cum să rezolvi problema pentru că fiecare router în parte este diferit.

 8. Unde gasesc sa schimb si eu ora si data, ca am cautat si nu gasesc unde sa intru.

  • Te duci în dreapta jos a desktop-ului, în System Tray (fix unde vezi ora și data), faci click stânga pe dată/oră și din fereastra care-ți apare dai pe Change date and time settings…. Apoi, din fereastra următoare alegi Change date and time…, după care alegi data și ora corespunzătoare. Iți sugerez să verifici și fusul orar. Că să schimbi fusul orar, la pasul doi faci click pe Change time zone… și alegi (UTC+02:00) Athens, Bucharest. Că să înțelegi mai bine, ți-am pregătit o imagine aici.

 9. Mie imi scrie ca nu se poate efectua conexiunea la site-ul google.ro autentic. Dar nu ma lasa sa folosesc nici alte pagini si nici alte browsere. Doar cu explorer am reusit sa las mesajul. Ce sa fac? Am incercat si cu ora si cu stersul cookie-urilor.

  • Ai calculatorul virusat. Îți recomand să formatezi hardul și să reinstalezi Windows-ul.

   • Ce sa fac ca mi-a scris ca s-a terminat internetul inclus si ca viteza e sub 128mbps, si merge internetul doar cu stic de la Orange. Cum sa fac sa mearga fara, doar cu cablu de la UPS?

    • În primul rând, comentariul tău n-are nicio legătură cu articolul! Că să-ți meargă doar cu cablul de la UPS, scoate stick-ul de la Orange, și bagă cablul de la UPS. Daca ai plătit internetul la UPS ar trebui să meargă automat. Dacă nu-ți merge, sună la ei! E treaba lor să-ți rezolve problema.

 10. Mersi frate! Chiar mi-a fost de ajutor!

 11. Salut! Cand vreau sa intru pe un site, de exemplu YouTube, imi da asta: „Eroare de conexiune SSL. Imposibil de realizat o conexiune sigură la server. Poate fi vorba de o problemă a serverului sau poate fi necesar un certificat de autentificare a clientului pe care nu-l aveți. Cod de eroare: ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR”. Ce sa fac?

 12. Buna! Mi-am reinstalat Windows-ul de cateva zile. Mi-a mers YouTube si Facebook, dar de curand mi-a aparut eroarea: „Eroare de conexiune SSL. Imposibil de realizat o conexiune sigură la server. Poate fi vorba de o problemă a serverului sau poate fi necesar un certificat de autentificare a clientului pe care nu-l aveți.
  Cod de eroare: ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR”. Data si ora sunt corecte, antivirusul l-am dezactivat, tot nu merge. Crezi ca e necesar sa umblu in Control Panel, daca a mers YouTube-ul pana acum cateva ore?

  • După cum am scris și în articol și după cum am mai explicat și în comentarii mai sus, problema poate fi de la firewall. Dacă dezactivezi și firewall-ul de la Windows și tot nu merge, atunci ori au ei o problemă cu site-ul, ori Windows-ul tău e prea vechi și nu poate accepta certificatele lor de securitate.

 13. Imi da o eroare numita „Eroare SSL” in care imi specifica:

  „Nu se poate efectua conexiunea la site-ul google.com autentic. Există ceva care interferează în acest moment cu conexiunea dvs. sigură la google.com. Încercați să reîncărcați această pagină peste câteva minute sau după ce ați comutat la altă rețea. Dacă v-ați conectat recent la o rețea Wi-Fi nouă, finalizați conectarea înainte de reîncărcarea paginii. Dacă accesați google.com în acest moment, este posibil să permiteți accesul unui atacator la informațiile dvs. private. Pentru a vă proteja confidențialitatea, Chrome nu va încărca pagina decât după ce va putea stabili o conexiune sigură la site-ul google.com autentic.”

  Iar atunci cand dau la detalii imi specifica:

  „Detalii tehnice.
  Site-ul google.com a solicitat browserului Chrome să blocheze certificatele cu erori, iar certificatul primit de Chrome în timpul încercării de conectare conține o eroare.
  Tip de eroare: HSTS failure
  Subiect: google.com
  Emitent: Google Internet Authority G2
  Coduri hash pentru chei publice: sha1/897eufTg…”

  Ce sa fac? Asta se intampla doar la un singur site cu mai multe motoare de cautare, alte site-uri securizate le pot accesa. Acelasi site cu problema accesat de pe alt PC dar cu acelasi internet nu da eroare. Ce este de facut?

  • Este posibil ca certificatul de la Google să fi fost cumva corupt. Poate din cauza unei erori în rețea, nu au fost primite datele certificatului SSL în întregime. O altă posibilitate este că folosești un sistem de operare învechit, precum Windows XP. Dacă folosești Windows XP, trebuie să treci la un Windows mai nou.

   Dacă în schimb ai un Windows mai nou, cel mai probabil certificatul e corupt. Că să rezolvi problema, iți recomand să ștergi certificatul SSL în cauză din Chrome. Că să faci asta, te duci la Settings (Setări) > Show advanced settings (Setări avansate), apoi în dreptul secțiunii HTTPS/SSL dai pe Manage certificates (Administrează certificatele) iar în tab-ul Intermediate Certification Authorities (Autorități de Certificare Intermediare) selectezi certificatul Google Internet Authority G2 și dai Remove (Înlătură), apoi Close (Închide). După ce ai făcut pașii de mai sus, închide și redeschide browserul și încearcă să intrii pe Google. Eventual dai și un restart la calculator înainte. Ți-am făcut și un screenshot aici, în caz că nu te descurci.

   Sper să corespundă traducerile în Română, eu n-am browserul în Română.

 14. „Eroare SSL. Nu se poate efectua conexiunea la site-ul eu.wargaming.net autentic. Există ceva care interferează în acest moment cu conexiunea dvs. sigură la eu.wargaming.net. Încercați să reîncărcați această pagină peste câteva minute sau după ce ați comutat la altă rețea. Dacă v-ați conectat recent la o rețea Wi-Fi nouă, finalizați conectarea înainte de reîncărcarea paginii. Dacă accesați eu.wargaming.net în acest moment, este posibil să permiteți accesul unui atacator la informațiile dvs. private. Pentru a vă proteja confidențialitatea, Chrome nu va încărca pagina decât după ce va putea stabili o conexiune sigură la site-ul eu.wargaming.net autentic.”

  Acesta este mesajul care il primesc…

  • Vezi că site-ul celor de la Wargaming a fost spart de curând și eroarea chiar încearcă să te prevină să-ți pierzi datele contului. Din câte am văzut, redirecționa automat utilizatorii către un site virusat și le fura datele conturilor. Îți recomand să încerci mai târziu. Dacă nu își revine, scanează calculatorul și apoi verifică setările de la firewall.

   • Mersi mult! Dar e culmea ca de pe telefon merge sa accesez acea sectiune si tot cu Chrome, dar problema e de cel putin 2 saptamani. A si era sa uit, nici Java nu pot instala, chiar si de pe site-ul lor. Banuiesc ca ar fi o problema cu calculatorul meu, pe care am Windows XP SP3.

    • A, păi în cazul ăsta nici nu stiu de ce mai ai curaj să întrebi care-i problema. Problema e XP-ul! Pune mâna și treci la Windows 7 sau 8! Windows XP nu mai este un sistem de operare suportat. Chiar și cu jocul o să ai probleme în curând pentru că nimeni numai face software și nici jocuri pentru Windows XP. Dacă te joci World of Tanks, presupun că ai un sistem capabil să iți ruleze Windows 7 sau 8, deci nu ai nici o scuză. Dacă nu, o să ai din ce în ce mai multe probleme de genul ăsta. Recent a fost o mare vulnerabilitate cu Internet Explorer, care iți ruina sistemul de operare. Deci ai face bine să upgradezi.

     • M-am gandit eu ca XP-ul poate sa fie una din cauze, dar am crezut ca mai pot trage de el cat mai mult, pentru ca eram multumit de cel pe care il am. Deci voi pune Windows 7. Multumesc de lamurire!

 15. De obicei eroarea apare de la fusul orar. Modifica data si problema este rezolvata.

 16. Tandara Adriana
  Tandara Adriana

  Cum setez data si ora corect? Zice ca-s in anul 2080.

 17. Va rog sa ma lasati sa pot sa intru pe Magazin Play!

 18. Felicitari pentru articol! Din cauza datei nu mai mergea Facebook si nici YouTube. Multumesc!

 19. Am si eu problema cu „SSL Connection Error”. Efectiv nu stiu ce sa mai fac. Am incercat de toate! Am setat timpul atat la Windows cat si la router, am dezactivat firewall-urile si antivirusul, am facut si o scanare completa cu antivirusul si cu antimalware, si tot degeaba.

 20. Salut, am si eu tot o problema cu SSL Error asta. Am Windows XP, si faza e ca imi face asa doar la cateva site-uri pe care dau sa le accesez pentru prima data, numai ca mie imi apare un cerculet rosu cu un lacat in el si spune ca: „Nu se poate efectua conexiunea la site-ul rstforums.com autentic. Există ceva care interferează în acest moment cu conexiunea dvs. sigură la rstforums.com. Încercați să reîncărcați această pagină peste câteva minute sau după ce ați comutat la altă rețea. Dacă v-ați conectat recent la o rețea Wi-Fi nouă, finalizați conectarea înainte de reîncărcarea paginii.”

  Iar la tehnical details, certificatul pe care Chrome il primeste in timpul acestei sesiuni nu este format corect, si Chrome nu-l poate folosi sa-mi protejeze imformatiile: „Tipul erorii: certificat malformat. Issuer: Start.com CLASS1 Primary Intermediate Server CA”, si apoi mai jos imi apare public keys hashes si incep randuri cu „sha1…, sha256…”.

  Ce ar trebui sa fac? La fel sa urmez aceeasi pasi care i-ai recomandat lui?

  • Ar trebui să încerci să înlături certificatul manual, apoi să dai restart la browser, să și-l ia pe cel care trebuie. Dacă face la fel, se poate să fie o problemă de malware sau virus. Îți recomand să faci un deep scan la sistem și să instalezi Malwarebytes Anti-Malware și să scanezi și cu acesta.

   De asemenea, s-ar putea să fie din cauză că ai XP. Windows XP fiind un sistem de operare deja mort, este foarte ușor să te virusezi și foarte greu să te protejezi de astfel de probleme, pentru că sistemul de operare nu mai primește actualizări de securitate, dar nici programele antivirus nu mai sunt 100% compatibile. Companiile dezvoltă software numai pentru sisteme de operare noi, și încep să ignore sistemele de operare vechi.

   • Salut din nou! Se pare ca nu are efect. L-am dat jos pe ala, i-am dat restart, apoi am dat sa intru iar pe pagina respectiva si de data aceasta mi-a dat eroarea cu G2. Am sters-o si p-aia, si acum imi da alta eroare cu DigiCert Sha2 High Assurance Server CA. Asta acum cand am incercat sa intru pe malwarebytes.org. O sa il descarc de pe alt site, dar cred ca solutia ar fi sa schimb Windows-ul. Si acum apare alta problema, ca am EEPC, si asta mic nu are CD-ROM, iar eu nu stiu cum sa fac un stick bootabil, deci o varianta ajutatoare ceva? Intre timp caut sa vad daca gasesc sa instalez Windows 7 sau 8, si sa-mi stearga automat XP-ul. Nu stiu daca m-am exprimat corect, dar sper ca iti dai seama la ce ma refer cu instalarea automata. Multumesc si astept un raspuns cat mai curand.

    • Tot eu sunt. Vad ca pentru fiecare site pe care nu imi da voie sa-l accesez imi da o diferita problema, pentru ca la primul mi-a dat aceeasi eroare, iar acum la fel aceeasi eroare pe Malwarebytes, cu toate ca abia am sters ala si i-am dar restart. Deci, cred ca are ceva virusat, dar e ciudat ca la scanare nu imi apare nimic, zice ca totul e ok.

 21. „Conexiunea nu este sigură. Ați cerut ca Firefox să se conecteze în mod securizat la facebook.com, dar nu se poate confirma securitatea conexiunii dumneavoastră. În mod normal, când încercați să vă conectați în mod securizat, saiturile prezintă identități de încredere pentru a-și demonstra autenticitatea. Cu toate acestea, identitatea acestui sait nu poate fi verificată.

  Dacă de obicei vă conectați la acest sait fără probleme, această eroare ar putea însemna că cineva încearcă să vă păcălească și nu ar trebui să continuați.

  facebook.com folosește un certificat de securitate incorect. Certificatul nu va fi valabil decât din 8/28/2014 3:00 AM. Data și ora curentă acum: 3/22/2014 10:06 AM. (Codul erorii: SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE)”

  Ce ar trebui să fac? De ce imi arata asa?

  • Îți arată așa pentru că ai data și ora greșite. Dacă setezi data și ora la cele corecte, o să-ți meargă. Îți spune chiar și-n eroare că data sistemului tău e „3/22/2014 10:06 AM”, ceea ce înseamnă că după dată, la tine abia a venit primăvara acum, iar la noi restul, toamna.

 22. Mie imi apare asa: „Conexiunea nu este privata. Atacatorii pot incerca sa va fure informatiile de pe … NET::ERR_CERT_INVALID”. Nu stiu ce sa-i fac!

  • Se pare că eroarea asta este cauzată de un bug în Google Chrome. Îți recomand să-ți updatezi browserul la ultima versiune. Dacă încă iți mai face probleme și după, iți recomand să-ți scanezi PC-ul cu un antivirus și apoi cu Malwarebytes. Dacă tot iți apare eroarea respectivă, e posibil că site-ul respectiv să fi generat un certificat SSL greșit, și să nu fie problema la tine. Dacă în schimb iți apare pe fiecare site pe care intrii, atunci e un bug, sau un malware.

   • Nu merge sa intru pe Malwarebytes, imi apare la fel. Am problema asta pe Twitter, Fashiondays, Okazii. Am antivirus ESET NOD32 5 si nu cred ca e de la malware. Daca ar fi de la un bug ce solutie as avea?

    • Dacă e un bug, ți-am zis, updatează Google Chrome la ultima versiune. Dacă face la fel, încearcă să-l reinstalezi. Dar e foarte posibil să fie și un malware. D-asta ți-am și zis să downloadezi Malwarebytes și să scanezi cu el. Eset NOD32 nu detectează tot. De fapt orice antivirus poate să aibă scăpări. Deci scanează-ți sistemul mai întâi.

     • Gata am rezolvat problema, aveam si bug si malware. Gracias!

      • Salut. Am aceeasi problema ca userul acesta. NET::ERR_CERT_INVALID. Nu am ora gresita nici in BIOS nici in Windows. Am scanat calculatorul cu Malwarebytes mi-a gasit 3 malware-uri, le-am sters. Continua sa faca aceelasi lucru. Totul a inceput de astazi dupa ce aseara am reinstalat Windowsul XP din nou. Aseara totul a fost ok, am intrat pe SoundCloud, dar de azi nu mai merge. Chrome-ul e updatat la ultima versiune. Nu mai stiu ce sa ii fac. Vreo sugestie?

       • Problema e că ai Windows XP. Îți sugerez să upgradezi la un sistem de operare mai nou. Am mai zis asta de o grămadă de ori: Windows XP e un sistem de operare mort!

 23. Multumesc pentru articol, nu era o problema de data si ora, dar dupa ce am scanat, s-a deblocat.

 24. Buna, am o problema la YouTube, nu imi fuctioneaza. Am setat si data si ora si tot nu imi functioneaza. Imi apare invalid server certificate. Ma puteti ajuta? Va multumesc!

 25. Nu stiu ce imi are laptopul, dau la internet dar cand vreau sa dau sa intru pe Facebook sau pe Google, nu imi da voie. Imi apare eroare si imi spune sa inchid pagina. Mersi!

 26. „O conexiune securizată nu poate fi stabilită, deoarece acest site folosește un protocol neacceptat. Cod de eroare: ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH”

  Asta imi arata cand incerc sa downloadez de pe torrent. Vreo explicatie? Multumesc!

  • Probabil folosești Windows XP. Certificatele ECDSA nu sunt suportate pe Windows XP. Ar fi recomandat să upgradezi la un sistem de operare mai nou, dacă-ți permite hardware-ul.

  • Ce vezi tu este din cauza ca iti apare certificatul de la Cloudflare in loc de Piratebay. Deschide in Internet Explorer si raspunde (yes) la eroarea aparuta. Se va dechide Piratebay.

 27. Fii mai explicit cu problema de la firewall. Nu gasesc ce ai zis tu mai sus. Si as vrea ceva mai clar, un mic filmulet, ca mie nu-mi apare System and Security, doar Security Center si nu gasesc „Rules si creezi o regula noua in Firewall facand click pe New Rule”. Ce gasesc eu la firewall, cand intru in firewall, imi apare General, Exceptions, Advanced, si dau Advanced, si imi apare Settings in dreapa, si nu-mi apare sa dau New Rule sau ceva de genul. Ma poti ajuta cumva sa inteleg ce pot sa fac?

  • Folosești Windows XP. Instrucțiunile pe care le-am dat eu sunt pentru Windows 7/8. Sunt destule tutoriale video pe Google și pe YouTube despre cum să modifici un firewall. Chiar nu am cum să mă apuc eu acum să-ți fac ție un filmuleț pe un sistem de operare pe care nu-l mai folosesc de ani de zile.

   Și apropo de asta, ai astfel de probleme pentru că folosești un sistem de operare mort. Ar fi recomandat să treci la un sistem de operare mai nou. Dacă nu-ți permite hardware-ul, atunci instalează-ți Linux. Găsești destule distribuții care suportă hardware mai vechi.

 28. Apreciez cunoasterea ta in informatica. Am citit articolul tau, dar nimic nu s-a potrivit la mine, asa ca tin sa te anunt ca am Windows XP, iar cand vreau sa ma conectez la Facebook, imi da o eroare cam asa: „Conexiunea nu este privata. Atacatorii pot inerca sa va fure informatiile de pe facebook.com (de exemplu, parolele, mesajele sau informatiile despre cardul de credit) NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID”.

  Daca ar exista o solutie, te-as ruga frumos sa mi-o spui.

  • Exact asta e problema, că ai Windows XP! Oameni buni, înțelegeți că Windows XP este un sistem de operare mort! Trebuie să upgradezi la un Windows mai nou, pentru că Autoritatea de Certificare care eliberează certificatele alea, o face într-un format modern care nu este suportat de Windows XP, și care nu va fi niciodată suportat, pentru că Windows XP este un sistem de operare legacy, la fel că Windows ’98! Nimeni nu mai lucrează la el! Fă un efort și treci la un sistem de operare mai nou!

Comentariile sunt închise.