Seria De Portabile VivoBook De La ASUS

Conținutul acestui articol nu mai este de actualitate!

Lansate în cadrul expozițiilor Computex și IFA de anul trecut, noua serie de portabile VivoBook S200 și S400 asigură celor de la ASUS o porție zdravănă din piața Windows 8. Noile modele vin cu ecrane de 11,6”, respectiv 14”, cu interfață tactilă, sunet ASUS SonicMaster și funcția Instant-On, care permite reluarea lucrului în 2 secunde. De asemenea, ASUS oferă fiecărui utilizator de VivoBook și 32GB spațiu gratuit în WebStorage, pe o perioadă de 3 ani.

Cu această nouă serie, ASUS aduce o experiență nouă și plăcută în utilizarea unui portabil, aceasta reflectând spiritul ASUS Consumer Happines 2.0, menit să ofere un stil de viață plin de satisfacții.

Modelele VivoBook beneficiază de un design simplu, elegant și bine definit, similar cu cel al lui ASUS Zenbook. Carcasa din aluminiu oferă o greutate redusă și totodată rigiditate crescută. De asemenea, ultrabook-urile încorporează o tastatură tip chiclet fară iluminare din spate și un trackpad neobișnuit de mare pentru modelul S200.

Punctul forte al celor două modele ASUS VivoBook este ecranul tactil, de sticlă, care este optimizat pentru Windows 8. Ecranul fiind astfel înconjurat de o ramă mai lată (tot de sticlă), care face posibilă folosirea cu ușurință a tuturor gesturilor pe care acest sistem de operare se bazează. Toate modelele folosesc panouri LED capacitative, cu tehnologie tactilă multi-punct și trackpad-uri generoase care încorporează tehnologia ASUS Smart Gesture, încurajând comenzile tactile.

Deși au un aspect superb, ecranele cu care vin aceste modele nu sunt cele mai strălucite de pe piață. Acestea sunt de tip glossy și au o reflectivitate crescută. În combinație cu luminozitatea destul de scăzută, fac practic imposibilă folosirea acestora în exterior pe timp de zi. De asemenea, panourile de pe ambele modele au o rezoluție de 1366×768, fiind un pic dezamăgitor pentru modelul S400, acesta având ecran de 14”.

ASUS VivoBook S200

Un alt punct forte al VivoBook-urilor este tehnologia SonicMaster care redă un sunet puternic, pe o gamă mai largă, bass mai profund și voce mai clară. VivoBook îmbunătățește calitatea materialelor digitale multimedia, prin optimizare hardware și software cu ajutorul instrumentelor de procesare MaxxAudio. Mai mult, VivoBook S200 este dotat cu difuzoare și camere de rezonantă supradimensionate, pentru a oferi un sunet mult superior oricărui laptop de aceleași dimensiuni.

Specificații Tehnice ASUS VivoBook

Din punct de vedere al performanței, modelele ASUS VivoBook sunt dotate cu procesoare Ivy Bridge de la Intel, cu voltaj redus, pentru o durată mai lungă a bateriei. Aceasta din urmă fiind capabilă să dureze până la 15 zile în așteptare și până la 5 ore în regim de folosire medie.

De asemenea, ultrabook-urile vin cu 4GB de memorie RAM și hard disk-uri de 500GB (în funcție de model). Modelul S400 mai încorporează și un SSD de 24GB, pentru o viteză de funcționare sporită. Ambele modele beneficiază de funcția Instant-On, care permite pornirea din modul de așteptare în doar 2 secunde. Timpul de pornire la rece fiind de 20 de secunde. Un pic cam lent pentru un ultrabook, dar trebuie să ținem cont că VivoBook vine cu HDD-uri normale, în loc de SSD-uri.

Pe partea de conectică, ambele modele vin cu câte un port VGA și HDMI pentru video, două porturi USB 2.0, un port USB 3.0, LAN, cititor de carduri (SD) și un jack combo de 3.5mm. Pe lângă LAN, acestea mai încorporează și un modul de rețea wireless 802.11n single-band, capabil de 150mbps.

ModelASUS VivoBook S200ASUS VivoBook S400
ProcesorIntel Core i3
Intel ULV Pentium 987
Intel ULV Celeron 847
Intel Core i7/i5/i3
Intel ULV Pentium 987
Intel ULV Celeron 847
Sistem de OperareWindows 8Windows 8 / Windows 8 Pro
Ecran11.6″ 16:9 HD (1366×768)
Iluminat cu LED-uri
14″ 16:9 HD (1366×768)
Iluminat cu LED-uri
GraficăIntel HD Graphics (integrată)Intel HD Graphics (integrată)
CamerăHD 720pHD 720p
Memorie1333MHz până la 4GB1600MHz până la 8GB
(onboard 2/4GB + 1 DIMM)
Stocare320GB / 500GB, 5400rpm320GB / 500GB, 5400rpm
+ 24GB SSD cache
Unitate OpticăN/AN/A
Dimensiuni30.3cm x 20.0cm x 2.17cm33.9cm x 23.9cm x 2.1cm
Greutate1.4 kg
(cu bateria LiPolimer de 38W/h)
1.8 kg
(cu bateria LiPolimer de 44W/h)

Putem spune că cei de la ASUS au făcut anumite compromisuri pentru a aduce această serie de ultrabook-uri la prețuri destul de accesibile. Dar chiar și așa, modelele ASUS VivoBook sunt o soluție mai mult decât decentă pentru lucrul de zi cu zi.

Deși la prima vedere ecranul tactil pare un pic ciudat pe un laptop, cu siguranță ne vom obișnui în timp. Eu, personal, nu prea văd rostul unui ecran tactil pe laptop, dar având în vedere natura sistemului de operare Windows 8, aș zice că este obligatoriu. Acesta urmând cu siguranță să deschidă noi orizonturi în interacțiunea cu aceste dispozitive. Ținând cont de sensibilitatea și precizia crescută a acestor tipuri de ecrane, acestea oferă enorm de multe posibilități, mai ales artiștilor, designerilor și graficienilor. Ceea ce în trecut necesita o multitudine de echipamente, acum este posibil într-un singur dispozitiv.

Acest articol a fost scris în cadrul concursului blogwars.ro.

Conținutul acestui articol nu mai este de actualitate!

3 Comentarii

  1. Imi place foarte mult ca aveti articolul scris atat in romana cat si in engleza… Asta inseamna un volum dublu de munca, iar munca trebuie apreciata.

    De asemenea, aveti o tema foarte frumoasa si v-am trimis un email (prin pagina de contact) in legatura cu acest aspect.

  2. Mie-mi place layoutul blogului. Clean, nice.

Comentariile sunt închise.