Setări Recomandate Yahoo Messenger

Conținutul acestui articol nu mai este de actualitate!

Începând de astăzi o să facem o serie de tutoriale cu setări recomandate pentru diferite aplicații. Primul din această serie este Yahoo Messenger. Acesta fiind unul dintre cele mai folosite programe, dar și unul dintre cele mai enervante cu setările inițiale.

Yahoo Messenger - Ferestre Inițiale

Cum Instalăm Yahoo Messenger

În această secțiune nu vom acoperi procesul de instalare pas cu pas, ci vom scoate în evidență anumite setări pe care trebuie sa le faceți în momentul instalării. Multe aplicații au opțiuni pentru instalarea unor toolbar-uri sau chiar alte aplicații adiționale. Unele dintre acestea fiind dăunătoare sistemului de operare (viruși, spyware, malware, etc).

În timpul procesului de instalare, Yahoo Messenger va seta automat site-ul yahoo.com ca pagină de start a browserului dar și ca motor de căutare principal. Pe lângă acestea, mai instalează și Yahoo Toolbar, care nu este deloc necesar și care îngreunează considerabil timpul de încărcare al browserului. Iar extensia suplimentară Yahoo BrowserPlus este necesară numai dacă folosiți serviciul de email de la Yahoo ca email principal.

Așadar, la primul pas al instalării, faceți click pe Custom Install pentru a vă afișa opțiunile avansate, iar apoi debifați căsuțele pentru:

 • Yahoo! Toolbar;
 • Yahoo! BrowserPlus;
 • Make www.yahoo.com my browser home page și,
 • Make Yahoo! My browser’s default search engine and install Yahoo! Search Protection* to alert me of any attempts to change it.
Yahoo Messenger - Instalare Custom

Apoi faceți click pe butonul Next pentru a termina instalarea.

Setările Recomandate

În momentul pornirii, Yahoo Messenger afișează o sumedenie de ferestre nefolositoare. Problema este că aceste ferestre vor porni de fiecare dată când deschideți Messenger-ul, iar acest lucru va deveni destul de enervant.

Yahoo Messenger - Meniu

Pentru început vom ascunde unele părți din Yahoo Messenger pentru a face lista cu contacte mult mai vizibilă și mai accesibilă. Pentru a face acest lucru, faceți click pe meniul Messenger apoi Show/Hide și debifați Plug-ins și Yahoo! Search Bar. Pentru a curăța și mai mult interfața, faceți click pe butonul X al căsuței care vă îndeamnă să vă conectați Facebook-ul la Yahoo Messenger.

Pentru a face restul setărilor trebuie să vă duceți tot la meniul Messenger, apoi să faceți click pe Preferences. Se va deschide fereastra principală de setări. Aici, sub secțiunea General, debifați Automatically start Yahoo! Messenger pentru a împiedica aplicația să pornească odată cu Windows-ul, apoi debifați Show Yahoo! Messenger Insider pentru a preveni fereastra Messenger Insider să pornească de fiecare dată când deschideți Yahoo Messenger.

Dacă doriți ca Yahoo Messenger să nu facă nici un sunet, sub secțiunea Alerts & Sounds debifați Enable alert sounds. Tot din această secțiune puteți opri notificările din partea dreaptă-jos a ecranului, debifând Showing a message at the bottom right corner of screen.

Yahoo Messenger - Setări Generale

Sub secțiunea Appearance puteți apăsa butonul roșu din dreptul opțiunii Change Skin pentru a schimba tema aplicației. Pentru a vedea lista de contacte mai compactă, selectați Compact view de sub Messenger List.

Yahoo Messenger - Setări Aspect

Pentru o conexiune mai bună și o viteză mai mare de transfer al fișierelor este recomandat să modificați tipul conexiunii în așa fel încât să reflecte conexiunea pe care o aveți la internet. Sub secțiunea Connection, în dreptul Internet connection, alegeți High-speed (T1/LAN), iar sub Home country alegeți România (sau țara în care vă aflați acum). Vă recomand High-speed (T1/LAN) pentru că este cel mai întâlnit tip de conexiune în țara noastră. Dacă în schimb aveți un modem care se conectează la cablu (antena de la televizor), atunci alegeți Broadband (DSL/Cable), sau dacă modemul se conectează prin cablul telefonic la internet, atunci alegeți Dial-Up.

În cazul în care nu doriți ca anumite persoane să vă poată contacta, sau sunteți contactați de persoane pe care nu le aveți în lista de contacte, sub secțiunea Ignore List selectați opțiunea Ignore anyone who is not in my Yahoo! Contacts. Astfel persoanele străine nu vă vor mai putea contacta decât dacă le adăugați în lista de contacte.

Yahoo Messenger - Setări Conexiune

Sub secțiunea Messages debifați Show messages from background windows at bottom right of screen pentru ca Yahoo Messenger să nu vă mai arate mesajele persoanelor cu care conversați în colțul din dreapta-jos. Iar dacă nu vă place noua interfață cu tab-uri din Yahoo Messenger 11.5, puteți alege opțiunea Show the messages in separate windows, apoi debifați Open new message windows in a tab, pentru a aduce înapoi vechea metodă de chat cu ferestre separate pentru fiecare conversație.

Dacă nu doriți ca toată lumea să știe când aveți webcam-ul pornit, debifați Showing my webcam, and display this message, sub secțiunea Privacy. O opțiune similară puteți găsi și sub secțiunea Webcam Broadcast, debifând When I show my webcam, change my status message to.

Yahoo Messenger - Setări Mesaje

O ultimă setare pe care trebuie să o faceți, este să debifați Show this message in the future din fereastra care apare în momentul în care faceți click pe butonul X al ferestrei principale de Yahoo Messenger. Această fereastră vă avertizează că fereastra principală a fost închisă, dar că Yahoo Messenger rămâne în continuare deschis în fundal și vă indică locul de unde îl puteți accesa (în dreapta-jos în System Tray).

Cam atât cu Yahoo Messenger. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, postațile în secțiunea de comentarii de mai jos. Baftă la setat!

Conținutul acestui articol nu mai este de actualitate!

4 Comentarii

 1. Salut, am o problema cu YM: Nu pot face apeluri audio cu alti utilizatori din lista mea. Ma poti ajuta? Uite un printscreen cu setarile: https://img43.imageshack.us/img43/9761/yahooqt.jpg

  Multumesc!

  • Din ce observ, încerci să te suni pe tine însuti, fix din cauza asta e și butonul cu microfonul dezactivat. Dar dacă ai într-adevăr o problemă cu apelurile pentru utilizatorii din lista ta, cred că cea mai simplă rezolvare ar fi să reinstalezi Yahoo Messenger. Dacă aceeași problemă apare și după ce îl reinstalezi, e posibil să nu ai un microfon conectat la sistem, sau să nu fie configurat corect.

   Este de asemenea posibil să fie și o problemă cu firewall-ul, și acesta să iți blocheze porturile necesare pentru apeluri. Porturile TCP/UDP între 5000 și 5010 n-ar trebui să fie blocate de firewall, pentru voce, și nici portul TCP/UDP 5100 pentru video. Chat-ul folosește de obicei portul TCP 5050 și pentru restul functionalitatilor YM folosește portul TCP 80.

   Totuși nu e ceva neobișnuit că YM să aibă probleme cu sunetul. Ți-aș recomanda să folosești Skype pentru apeluri audio/video.

 2. Buna ziua! Am o problema acolo unde scrie sa dau sa mi se vada webcamul. Am bifat optiunea View My Webcam, dupa ce am introdus camera in USB, in spate la PC, si nu imi afiseaza nimic! Ce trebuie sa fac? Astept un raspuns! Multumesc!

  • Opțiunea aia cu View My Webcam nu are nici o legătură cu funcționarea camerei însuși. Opțiunea este doar pentru a arăta prietenilor din listă atunci când ai webcam-ul pornit. Eu iți recomand să debifezi acea opțiune pentru că dacă vrei să ai o conversație privată, în care doar persoana cu care vorbești să aibă acces la webcam-ul tău, toată lista va vedea că ai webcam-ul pornit, și-l vor putea accesa și ei.

   Cât despre funcționalitatea camerei, trebuie mai întâi să instalezi driverele. Dar înainte să instalezi driverele, deconectează webcam-ul de la PC și închide Yahoo Messenger. Apoi instalează driverele de pe CD (sau de pe net), apoi când ți se cere (în procesul de instalare) să conectezi camera, abia atunci o poți conecta. Dacă nu respecți procedura și instalezi sau ai instalat driverele cu webcam-ul conectat, nu o să-ți meargă. O să vezi doar un ecran negru sau gri. Dacă ai instalat deja driverele și ai problema asta, dezinstaleaza-le din Control Panel, dă un restart la PC și reia procedura cu camera deconectată.

Comentariile sunt închise.